Besøgstæller

fredag, december 25, 2009

Så blev det endelig jul ...

...og hvor jeg dog nyder endelig at have ferie. Det har været et travlt efterår - som sædvanlig:-) - meen det bliver nu værre og værre for hvert år der går, og heldigvis har mine unge kolleger det på samme måde, så det ikke kun være alderen, som trykker :-) Men strikket er der skam blevet:
Broderens sweater blev jo kun næsten færdig til hans fødselsdag, men nu er den helt færdig. "Der kommer sådan et mærke i nakken ikke?" "Jo-jo kære broder :-)"
Man er vist stolt af lillesøsterens strik :-)
Læg i øvrigt mærke til monogrammet nederst på sweateren.
Til Anna fik jeg strikket en god varm sweater. Hun går i skovbørnehave og har brugt Opalsweateren, som jeg strikkede for et par år siden meget flittigt. men de kære unger vokser jo, så en større var et stort ønske.
Den har virkelig trukket tænder. Opskriften er fra "Strikketøj" af Helga Isager og jeg har strikket den næsten to gange i Hifa 2 fra garnlageret. Jeg nåede at få strikket bullen op til ærmegabet og et ½ ærme, før jeg fandt ud af, at den var for lille. Om igen, men heldigvis havde jeg fået en god idé fra Jane, så i anden omgang blev den strikket med selvskiftende garn fra lageret i stedet for i mange forskellige farver.
Mønsteret er meget sent at strikke, fordi man på alle de ensfarvede omgange skal tage to m løs af med jævne mellemrum. Jeg er meget spændt på at høre, hvordan den er at have på. Der er nemlig ikke lukket masker af under ærmegabet som så bliver meget snævert. Som sædvanlig :-) har jeg ændret noget på opskriften. Der er strikket ribkanter på og halsen er forlænget med en bred ribkant. Jeg har sagt det før, men jeg forstår ikke moden med de meget vide halsåbninger til sweatre. En sweater skal være varm - også i halsen :-)

Ingen kommentarer: