Besøgstæller

onsdag, januar 02, 2013

Arv

Igen er der rykket en masse flyttekasser ind i mit hjem - denne gang til mig.
Det er dog en arv, som jeg godt ville have undværet.

Min søster Kirsten døde af kræft for godt et år siden.  Ikke så sært at sygdommen her i huset hedder "Lortesygdommen".

For godt en måned siden ankom min svoger med 10 flyttekasser + det løse til mig.

Kirsten var 7 år ældre end mig og lavede lige så meget håndarbejde - ja jeg tror faktisk, at det var hende, som lærte mig at strikke da jeg var 5 år.  Mon ikke hun legede skolelærer for sin lillesøster (hun blev også lærer) - jeg kunne nemlig også læse, før jeg kom i skole.

Hun strikkede en del - dog ikke så meget som jeg, men til gengæld dyrkede hun andre ting så som porcelænsmaling og knipling - det sidste en ting, som jeg længe gerne har villet lære.

Derfor blev jeg ekstra glad for, at arve alle hendes knipleting.  Jeg har faktisk et kniplebræt, som jeg fik foræret for nogle år siden, men har ikke fået gjort mere ud af sagen. 

I Kirstens gemmer var der 4 kniplebrædder, et par hundreder kniplepinde + alt det tilbehør der hører sig til så nu skal det være. Jeg har fundet ud af, at der faktisk er kniplehold i Hvidovre FOF, så der vil jeg melde mig til i næste sæson.
Min kære søster var rigtig dygtig til al håndarbejdet - se bare her:


Der er flere smukke håndarbejder, som jeg vil fotografere senere og vise jer dem.

Ud over kniplebrædderne var der 2 poser med nogle plader, som min svoger ikke havde styr på hvad var, men da jeg fik det pakket ud viste det sig at være polstrede plader til større kniplinger og på den ene havde Kirsten lavet en halv krave, som jeg håber på, at blive dygtig nok til at gøre færdig.

Heldigvis var Kirsten bedre til at gøre sit strik færdigt, så der var "kun" 1 sæk med garn :-D  OK - hendes 4 tøser har også taget noget fra, men som tidligere skrevet, er der ingen af dem, som dyrker håndarbejdet, som Kirsten og jeg.

I alle kasserne var der bøger og tidskrifter - bl.a. en del "Alt om Håndarbejde", som nu skal gåes igennem.  Jeg har selv holdt en del af årgangene, men vil alligevel se det igennem.  Der var også "Bonniers Håndarbejdsleksikon".  Det har jeg selv, men min nevøs kone vil meget gerne have det, så det får hun.

1 kommentar:

Fríða sagde ...

ej, det er bare så tungt, mange knus til dig. hendes mange fine ting vil dog give dig mange stunder hvor du kan mindes hende med glæde.
kh.fra Island
Frida