Besøgstæller

lørdag, september 12, 2009

De forbandede hvepse

har indtaget min bolig og de er knageme ikke til at slippe af med :-(

Da vi fik nye vinduer, kom det nye køkkenvindue ikke til at gå helt så langt ned, som det gamle. Inden for er køkkenbordet nemlig blevet hævet med 15 cm. Desværre har jeg aldrig fået ordnet hullet neden under, men det skal gøres NU!!!!

Da vi kom hjem fra ferie opdagede jeg nemlig, at hvepse havde bygget bo et eller andet sted inde i hullet og de er knageme ikke til at slippe af med.

To gange har jeg haft besøg af en mand, som kunne fjerne dem, men boet er åbenbart så langt nede, at giften ikke trænger ordentligt ind, for de er der stadig.
For et par uger siden forsøgte jeg selv at fjerne dem med TO støvsugere.
Den ene kørte i 1½ time og jeg fik da også rigtigt mange i poserne, men åbenbart ikke nok for de sværmer stadigt livligt uden for mit vindue :-)

Jeg har nærmest opgivet og venter på vinteren.
Indefor vinduet er der skabe og bord. Her er hullet proppet med gamle puder, så kulden ikke trænger ind, men jeg har jo planer om at lave nyt køkken og så satser jeg på, at vi kan få bugt med skidtet.

Tror I så ikke, at jeg fik klokket mig godt og grundigt den dag med støvsugerne. Min gode Miele blev tømt for den gamle pose med hvepse og en ny sat i. Ah - skulle jeg ikke lige prøve lidt mere - og endnu flere hvepse blev suget ind. Nu hvor jeg havde støvsugeren fremme, kunne jeg jo så lige så godt give stuen en tiltrængt omgang, så der også kunne komme noget støv i posen, der kunne kvæle hvepsene :-)

Jeg var bare ikke liiige opmærksom på, at den ufærdige Barbiekjole lå på gulvet og smut - så havde støvsugeren ædt den :-) Støvsugeren ud på terassen - posen forsigtigt lirket ud, og så blev der trampet godt og grundigt på den, før jeg lirkede kjolen ud igen :-)

2 kommentarer:

Helle sagde ...

Hej Anne

Vi havde også sådan et bo -- Ikke til at komme til --Men min mand købte noget gift (pulver) som blev "pustet" ind der hvor de færdes og der er aldrig en tilbage.Det virkede omgående og han har pustet en extra gang for en sikkerhed skyld.

Bente B sagde ...

Kære Anne

Jeg har købt noget der hedder "insektlak" hos Matas. Det er en blå flydende væske, som man smører på der hvor de lander, inden de kravler ind. Væske bliver klar når den bliver smurt på. Hvepsene får den på sig og tager den med ind i boet. Det er nemt og uhyre effektivt.
Kan også bruges til at smøre på soklen rundt om huset, så får du færre edderkopper ind.
kh Bente B