Besøgstæller

mandag, juli 12, 2010

Hyldeblomstsnaps

Måske hørte du mit navn blive nævnt i P4 forleden.  Man snakkede nemlig om, hvad man kunne bruge de skønne hyldeblomster til og hyldeblomstdrikken kender vi vel alle efterhånden, så jeg skrev et tip til programmet – nemlig at lave snaps af dem i stedet.hyldeblomstsnaps

Læg de plukkede blomster i et glas med låg og dæk dem med klar Brøndum eller Svendborg (den sidste er billigere og lige så god).

Lad det stå og trække 2-3 dage og filtrer det.  Så har du en skøn snapseesssens.  Det var den mest vidundelige duft, som bredte sig i køkkenet, da jeg filtrede det, så jeg er spændt på at smage den senere.

Den skal selvfølgelig fortyndes, når den skal drikkes.  Hvor meget ved jeg ikke, men det må komme an på en prøve.  Normalt bruger jeg ca. 8 cl ( 2 dessertvinsglas) til en hel flaske (75 cl).

1 kommentar:

Eva sagde ...

Jag sparar receptet(opskriften) till nästa år!