Besøgstæller

lørdag, april 19, 2008

Unge og alkohol

"Mange unge drikker på grund af gruppepres" siger de i dag i Nyhederne. Der er lavet en ny PHD-afhandling om unge og deres alkoholforbrug, som konkluderer, at kun et mindretal på 7% ikke drikker.

MIN SØN tilhører dette mindretal.

Tænk at man i en alder af bare 18 år - ja faktisk siden han var 11-12 år - er stærk nok til at sige: "Jeg er den jeg er, og det vil jeg have lov til at være !!" Og alkohol har han bare ikke lyst til, så hvorfor skulle han det ?

Ikke så sært, at jeg er stolt af ham :-)

Men han er også vokset op i et hjem, hvor der har været en meget klar holdning til børn og alkohol, og jeg tror på, at det er der den kikser for mange forældre.

Vi er så absolut ikke afholdsmænd herhjemme. Jeg drikke ikke meget spiritus mere, men en cognac til kaffen, har jeg aldrig sagt nej til :-) Finn holdt meget af en god øl og vi har altid disket op med rigeligt af øl og kryddersnaps til vores gæster, men Jakob har aldrig fået lov til at smage, da han var mindre. Hvorfor skulle han det ? Alkohol er det rene gift for små børn. Men de sidste par år har han haft masser af muligheder - lysten er der bare ikke og sådan er det :-)

3 kommentarer:

Tusindfryd/Dorte sagde ...

Du har fuldstændig ret Anne!. Det gælder nemlig om at forældrene tør være forældre for deres børn og udtrykke en klar holdning til alkohol. Vi havde problemet i den ældstes klasse for et års tid siden (i 8. klasse), hvor der blev talt alkohol på et forældremøde. Nogen sad gudhjælpemig og sagde noget ala "vi vil helst ikke sige noget til vores børn, det er så svært et emne at tage hul på, det er meget nemmere bare at lade dem finde ud af det selv...." Kors i nummeneseren. Vores holdning er klokkeklar - ingen alkohol før man er 16. Og det har resulteret i at vores nu 16-årige datter ikke har den store lyst til at drøne sanseløst rundt - for sodavand smager jo egentlig også bedre. :-)

Tillykke med din fornuftige søn - godt vi har sådan nogen dejlige unger.

Pia sagde ...

Ja den klub er jeg heldigvis også medlem af....:-)

Min 15 årige søn går i 9 kl. og tager stærk afstand fra alt hvad der hedder alkohol og rygning. Han ønsker faktisk ikke at gå med sine klassekammerater til halbal og lign., da han siger, at det kun drejer sig om at drikke sig sanseløs beruset. Heldigvis er hans bedste ven af samme mening som min søn, så de får nogle hyggelige timer sammen. Han hviler dejligt i sig selv, både mht. alkohol og med sit udseende, tøj mm. Han gider ikke være slave af moden, og har det på han befinder sig bedst i, og har den klare holdning, at folk kan tage ham som han er, eller lade være!
Se, ham er jeg også pavestolt af.

Kh Pia

Anonym sagde ...

Det er bare SÅ dejligt at læse, både Annes og I andres kommentarer. Ren forældre lykke. Det ville godt nok være en lykke for de unge og for samfundet, hvis andre forældre kunne hjælpe deres børn og unge på vej i livet på samme måde.
Knus, Birthe