Besøgstæller

lørdag, august 09, 2008

Må jeg præsentere..

..Planetstien i Hvidovre:

I tirsdags kørte Jakob og jeg for første gang hele turen igennem og det med en vis stolthed :-)

Det er nemlig Finn, der sammen med et par kolleger, er ophavsmand til den.

De Herrer fik idéen for en små 10 år siden.. Det var et større projekt. Der findes en tilsvarende i Lemvig og den var de oppe og studere på en studietur. Der blev tegnet og lagt planer. Det var meningen den skulle ligge på Amager, men det kunne de ikke få godkendelse til, så det blev her i Hvidovre i stedet. Planetstien blev lavet i et samarbejde med Københavns tekniske skole, hvor Finns 9.klasse var med til at bygge standerne til oplysningstavlerne.

Som det ses, er der desværre nogle grafittimalere, som synes, at de skal dekorere standernerne m.m. GRRRRRRRRRR

Ja - faktisk var hele foretagenet som ramponeret af hærværk, at man for et par år siden renoverede det hele og genindviede Planetstien. Heldigvis er det ikke så slemt nu, kunne vi konstatere.

Desværre nåede vi aldrig at cykle turen igennem sammen med Finn. Jakob var for lille til den lange tur, da stien blev anlagt, og da han var stor nok, havde lungekræften ødelagt Finns lungekapacitet, men nu skulle det altså være :-)

Og i min reol står et minde om gemalens indsats:

En lille kopi af solen lavet af en kollega, som er tidligere smed.

Skulle du få lyst til at tage turen, kan jeg oplyse, at den starter oppe på "Bjerget" bag ved Åmarken station, og går så videre ud på Avedøre Holme.

Du kan læse mere her .

PS: Det er en god idé at tage kortet med, som kan downloades fra linket ovenfor :-)

Ingen kommentarer: